keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Soidinmenot

On jänniä soidinmenoja joita pickupissa ja muussakin ihmisten välisessä kannsa käymisesssä harrastetaan. Katsoin juuri mielenkiintoista dokumenttia "BBC the Human animal" joka käsittelee mielenkiintoisella tavalla ihmistä. Dokumentti kuvaa ihmistä eläimen tavoin you know: "Ihmis naaras lähestyy takaa päin urosta sillä on kädessään puuroa ja kaljaa sodinlahjana...hän ottaa lyhyitä, hiljaisia askelia ja lähestyy arvaamatonta urosta. Ja se on MAAALI yleisö menee aivan villiksi!!" tai jotain. On ihmeellistä, että tätä näkökulmaa ei ole käsittääkseni kovin usein käytetty dokumenteissa jotka käsittelevät ihmisten käytöstä.
Aina puhutaan, että ihminen on vain eläin ja eläin muiden joukossa. Olisiko kylmä totuus kuitenkin, että haluamme uskoa olevamme jotain parempana ja hienompana? Ainakin siis yhteisellä kollektiivisella tasolla, vaikka suurin osa yksilöistä tuntuukin allekirjoittavan eläin väitteen. Käsittlelen nyt pari soidinmenoa jotka on tullut joko dokumentissa tai oikeassa elämässä minua vastaan.


1.Pokaajan on otetta pois pokattavalta vastuu lopputuloksesta. 

On annettava joku tekosyy tai muu syy, pyytäessä tyttöä baarista kotiin kun, että "hei mennäänkö harrastamaan seksiä?" Kummatkin tietää, että tästä on loppujenlopuksi kyse mutta on paljon tehokkaampaa ja järkevämpää sanoa: "hei haluatko nähdä postimerkki kokoelmani?" Tässä siis viitataan johonkin asiaan mistä olette aikaisemmin puhuneet ja joka mahdollisesti tyttöä kiinnostaisi. Jos tyttö sanoo tähän kyllä. Tässä tapauksessa sinä tiedät, että kyse on seksistä ja hän todennäköisesti tietää, että kyse on seksistä. Kuitenkin mitä te kumpikaan, ette tiedä on, että tiedätkö sinä tietääkö hän, että kyse on seksistä. Tämä on ainoa looginen perustelu koko toiminnalle eikä mielestäni siltikään kovin tyydyttävä. Samasta jutusta on kyse pokerissa kun aikoo bluffata ja tätähän voi viedä niin pitkälle kun sielu sietää. (Eli siis tietääkö hän, että sinä et tiedä, että hän tietää, että tiedätte mitä ette tiedä jne...) Pointti on seuraava: Tässä on pieni maskeeraus jutttu aikeille ja tottakai mahdollisuus pelastaa naama. Jos sitten päättääkin myöhemmässä vaiheessa, että ei huvita tai ei halua niin voi aina feikata, että alunperinkin kyse olisi ollut siitä postimerkkien tuijottelusta. Tämä on tietenkin vain positiivista kun mihinkään "sitovaan" ei ole vieö suostuttu. Toisaalta ei sillä etteikö katumusta voisi esiintyä ja seksiä voisi keskeyttää vaikka siihen olisi sanallisesti jo aikaisemmin suostuttukkin.
Toinen tähän liittyvä soidinmeno on se, että joskus kun pyydän nopealla avauksella pyydän ulos jotakuta. Tapahtuu joskus tosi outoja juttuja esimerkiksi. Viimeksi kun baarissa käytin tämmöistä avausta niin eräs tyttö koki selvästi vaikeuksia. Hän alkoi purra ala huultaan ja mietti pitkään ja sanoi, "en minä varmaan tänään kun minua tulee miehet hakemaan." Tähän tokaisin, että: "en tarkoittanutkaan tänään vaan vaikka joskus ensi viikolla." Hän vastasi: "minua tulee silloinkin miehet hakemaan." Olin aika ihmeissäni. Hän selventää näyttämällä kihlasormustaan ja kertoo olevansa kihloissa. Pyydän anteeksi ja sanon, etten tiennyt. Sanon myös, etten halua sekaantua varattuihin. Hän sanoo tähän: "ei tietenkään." Hän ei poistu keksustelutilanteesta ja jatkaa kohta "voisihan sitä ehkä tavata muissa merkeissä?" Missä muissa merkeissä? Ajattelen mutta hymyilen ja nyökkään vaikka minua alkaakin jo ällöttää koko tilanne. Juttelemme vielä hetken ja emme vaihda mitään tietoja.
Tuossa tilanteessa tyttö selvästikkin halusi minun ottavan vastuu lopputuloksesta ja jos olisin vakuutellut, että en ole sillä mielellä liikkeellä sen lisäksi, että olisin saanut hänet mukaani olisi seksi ollut mielestäni todellinen mahdollisuus. En usko, että jos olet parisuhteessa kannattaa missään tilanteessa suostua tapaamaan kahden kesken tuntematonta ihmistä joka on osoittanut seksuaalista tai romanttista kiinnostusta sinua kohtaan. En ole ihan varma mitä tyttö haki, ehkä vaihtelua tai jännitystä? Koen, että hänet olisi ollut hyvin helppo puhua ympäri ja kun en sitä suostunut tekemään hän aloitti itsensä ylipuhumisen jo puolestani.


  1. Silmäpeli
Ihmiset lähtevät harrastamaan silmäpeliä vaikka kaupungissa. He kävelevät kaupungilla, baareissa yms ja luovat merkitseviä katseita toisiin ihmisiin. Pointti ei niinkään ole iskeä ketään vielä tässä vaiheesa vaan arvioida sen toisen ulkonäköä ja testata samalla omaa viehättävyyttään toisten silmissä. Tässä pelissä hyvin pienekin asiat merkitsevät ja peli tapahtuu osaksi ihmisten itsensä tiedostamatta. Kaikki tekevät tätä jopa varatut ihmiset. Olen usein baarissa kokenut, että naiset katsovat minua kummaan ja merkitsevästi mutta nyt vihdoin tiedän mistä tässä on kyse. En oikein tiedä miten tähän pitäisi suhtautua pickuppaajan kannalta. Pitäisikö siihen lähteä mukaan? Se ei tunnu kovin toimivalta. Täysin osoittaa etomisen, välinpitämättömyyden tai arkuuden merkkejä? En osaa sanoa mutta pitääpä ottaa selvää!


Yksi soidinmeno mitä tapahtuu nuorena kun ensimmäistä kertaa mennään kouluun tai kerhoon on, että tytöt ja pojat ensimmäistä kertaa jakaantuvat omiin erillisiiin porukoihin. Sen lisäksi, että nämä ryhmittymät eivät ole keskenään juuri missään tekemisessä . He myös ovat avoimen vihamielisiä toisiaan kohtaan. Tämä vaihe on erittäin tärkeä kehitysvaihe ihmisen tulevan parinvalinnan kannalta, koska tämä aiheuttaa sen, että kun tullaan murrosikään ja seksuaaliset asiat alkavat kiinnostaa. Voivat sukupuolet ikäänkuin löytää toisensa uudestaan ja tutustua puhtaalta pohjalta. Koska he ovat olleet erossa niin kauan niin kriittisessä vaiheessa kehitystään. Vaihe jossa esim. Ajatustoiminta, ajatusmaailmat ja looginen ajattelu on kehittynyt valtavasti. Ovat he nyt toisilleen nyt outoja ja siis mielenkiintoisempia. Uskon, että tämä saattaa selittää mahdollisesti myös ns. Naisen logiikan eli ilmiön, että miehet ja naiset ajattelevat jotenkin oleellisesti erilailla jossain tilanteissa. Tämä on kaikki tosi jees ja mahdolistaa, että mies ja nainen kohtaavat nyt ikään kuin uudestaan ensimmäistä kertaa ja hormoonit pakottavat tekemään lähempää tuttavuutta mutta myöskin se on uutta ja mielenkiintoista koska toinen on niin erilainen. Tässä vaiheessa tytöt alkavat käyttää meikkejä ja mahdollisesti seksikkäämpiä vaatteita. (en ole varma missä vaiheessa kehitystä tämä tarkalleen ottaen tapahtuu)


  1. Kino
Kino on pua lingoa ja tarkoittaa kosketusta. Tämä on ehdottomasti soidinmeno josta ei puhuta paljoa! Ennen kuin aloitin pick up harrasteen. En kosketellut ikinä juuri ketään turhaan tai tarpeettomasti. Tämä jopa silloin kun yritin iskeä naisia. Olen kuitenkin huomannut, että vaikka suomessa toisin kun monissa muissa euroopan maissa on tapana pitää aika suurtakin henkilkohtaista tilaa. Tätä dynamiikkaa voi pokaus tilanteessa rikkkoa mainiolla tavalla. En osaa sanoa miltä se tytöstä tuntuu, koska olen tehnyt tätä mielenkiintoisesti jopa tietämättäni varattuihin ihmisiin. Nämä varatut ihmiset eivät ole ottaneet moksiskaan, että koskettelen heitä tai vaikka hyväilen heidän hiuksiaan yms. Tästä voimme päätellä, että yksistään kinoaminen ei riitä pokaamiseen!
Kinoaminen tapahtuu käytännössä niin, että mietit koko ajan tekosyitä koskettaa toista. Tässä ei tarvita edes kovin päteviä tai hyvin perusteltavissa olevia syitä. On erittäin hyvä, että aloitat tutustumisen halaamalla jos ei mahdolllista niin ainakin kättelemällä. Jossain vaiheessa keskustelua voit sanoa, "hei mä haluan opettaa sinulle jännän uuden kädenpusristuksen! Joka on tosi cool" Jossain vaiheessa voit korjata hänen hiuksiaan tai esität ottavasi moskan pois. Tärkeintä on vaan saada kosketus menemään. Jos tyttö puhuu jotain. Keksi joku aihe joka sivuaa kivasti ja teeskentele innostuvasi hirveästi jotta voit luontevasti tarttua tyttöä olkapäästä ja puristaa kevyesti samalla keskeyttäen hänen juttunsa. Kinoamienn seksuaalisella tavalla on myös mahdollista ja palaan siihen todennäköisesti joskus tulevaisuudessa. Kun ensin siis keksin miten ihmeessä se muka toimii! :D Varmasti tehokasta ja mahdolista mutta en tiedä. Itse olen vasta kerran elämässä suudellut ihmistä baarissa ja sekin ajatus tuntuu tosi vaikealta ja oudolta tässä vaiheessa. Ehkä pääsen tästä yli jossain vaiheessa. Kino on vahva työkalu pitää mielessä. Summa summarum: "Kinoa jos haluat kohteen ystäväksesi, kinoa jos haluat kohteen rakastajattareksesi, kinoa sukupuolesta välittämättä." Kosketuksella on niin paljon positiivisia vaikutuksia, että en ymmärrä miksi et kinoaisi.

Ei kommentteja: