lauantai 11. kesäkuuta 2011

Avaaminen osa 1

Avaaminen.
Tästä on varmasti paras aloittaa. Alkeista. Vaikka en kyllä usko, että kovin moni tätä lukee, joka ei näitä alkeita jotenkuten jo tietäisi. Ensimmäinen, ja oikeastaan avainasia koko pokaamisessa on toisen ihmisen avaaminen. Stereotyyppisesti aloitteen tekijä menee "pokaamaaan", ja vastaanottaja valitsee, suostuuko tähän pokausyritykseen vai ei. Kummalla tässä tilanteessa sitten on vapaampi parinvalinta?

Tottakai kumpikin saa mielipiteensä sanoa. Mutta jos tarkemmin ajattelee, niin aloitteen tekijä voi valita pokattavaksi ihan kenet vain haluaa. Vastaanottajalle jää valittavaksi ainoastaan  lähestyjät, jotka ovat ensin valinneet hänet. Joissakin tapauksissa lähestyjiäkin voi tietysti olla useita. Tässä yhtälössä ei siis kannata olla vastaanottajana, vaan rohkeasti mennä pokaamaan, olit sitten mies tai nainen.

Lähden olettamuksesta, että tämän blogin lukija ei ole kauhean itsevarma. Itsevarmuus on todellakin avainasemassa. Kuvittele nyt, että tulevina viikkoina tulet treenaamaan itsesi niin, että olet tarpeeksi rohkea avaamaan kenet vain, missä vain. Suurin syy siihen, miksi avaaminen tuottaa niin paljon ongelmia ihmisille aluksi on se, että evoluution kannalta kukaan ei halua tulla julkisesti nolatuksi.

Kuvitteleppa seuraava: Elät esihistoriallisessa yhteiskunnassa. Jos menet pokaaman väärää laumanjohtajanaista, niin sinut hakataan kepein ja kivin, ja tapetaan! Tämä on tapahtunut historiassa useita kertoja. Kuitenkin tämä on vain 20% pelosta. Loput 80% pelosta tulee seuraavasta: Kuvittele, että asut 50 luolaihmisen yhteiskunnassa. Jos lasketaan mukaan vain naiset, saadaan ehkä 25-26 henkilöä. Jos tästä vielä vähennetään sairaat, liian nuoret, liian vanhat, varatut, ne joilla on se aika kuukaudesta jne... Jäljelle jää enää maksimissaan 2-3 ihmistä.

Jos valitset ja lähestyt väärää ihmistä ja saat pakit, niin juorut kiertää ja helposti käy niin, ettet koko elämäsi aikana tule harrastamaan seksiä. Aika pelottava ajatus! Tämä ei kuitenkaan päde nyky-yhteiskunnasa. Jos lähestyt naista isossa kaupungissa, niin on hyvin hyvin todennäköistä, että et koskaan törmää tähän henkilöön uudestaan. Muista myös, että tämä nainen ei tyrmää sinua, vaan lähestymisesi sillä hetkellä. Tämä henkilö ei edes tunne sinua! Miten hän voisi torjua, jotain mistä hänellä ei ole vielä pienintäkään käsitystä? Hän voi torjua vain lähestymisesi sillä hetkellä, ei koskaan sinua itseäsi.

Tämä pohdinta korjasi omalla kohdallani pahojakin lähestymispelkoja ja pääsin niistä yli. Joillain tämä ei toimi. On ihmisiä, jotka oppivat paremmin tekemällä. Kokeile siis tätä: Mene julkiselle paikalle. Lähesty ihan kaikkia vastakkaisen sukupuolen ihmisiä ja sano: "Hei, sä oot söpö. Mun pitää nyt mennä, mutta saanko sun numeron, niin voin pyytää sua myöhemmin ulos?"  Älä välitä lopputuloksesta. Mitä ikinä tapahtuukaan, niin hymyile, kiitä ja poistu. Toista tämä 50 kertaa. Huomaat todella ison eron aloituksessa ja lopetuksessa. Tajuat, ettet olekkaan nolannut itseäni. 

Ei kommentteja: